НОВІ БУДИНКИ-ВСТАВКИ 1950 – 1980-Х РОКІВ У ВУЛИЧНИХ ФАСАДАХ ЛЬВОВА:КОМПОЗИЦІЙНИЙ АСПЕКТ - Posatskyi, Bohdan; Cherniak, Ihor (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Описано дослідження композиційних ознак фасадів будинків у центральній частині Львова, споруджених впродовж 1950 – 1980-х рр. у середовищі забудо- ви кінця ХІХ – початку ХХ ст. Звернуто увагу на наявність спільних рис у пла- стиці фасаду нової вставки з історичним середовищем; дотримання сумірно- сті у формах фасаду нової будівлі та сформованого просторового середови- ща; наявність в новому фасаді чужорідних (по відношенню до середовища) пластичних форм.