ЛІНГВІСТИЧНИЙ АНАЛІЗ ОМОФОРМ ТА ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ЗРІЛОГО ЧИТАННЯ АНГЛОМОВНИХ ТЕКСТІВ ЗА ФАХОМ - Petrova, Tatyana; Panina, Olena (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Внаслідок проведеного аналізу фахових текстів з різних спеціальностей було виділено значну кількість статистично значимих омонімічних форм, які згруповані в опозиційні моделі. Усі моделі поділені на три групи: граматичну, лексико-граматичну і лексичну. Проведено аналіз омонімічних форм на морфологічному, синтаксичному та лексичному рівнях. Для покращення розуміння омоформ у писемному мовленні був проведений також порівняльний аналіз досліджуваних явищ в англійській, українській та російській мовах.