ТЕОРЕТИКО-МНОЖИНИЙ ПІДХІД ДО ФОРМАЛІЗАЦІЇ ОСНОВНИХ ЄЛЕМЕНТІВ ГЕОІНФОРМАЦІЙНОГО МОНІТОРИНГУ - Patrakeyev, Igor; Denisyuk, Bogdan (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розвивається нове поняття - система геоінформаційного моніторингу. Визначені основні компоненти системи геоінформаційного моніторингу, визначена структура та взаємозв’язок понять інформаційного простору, поля, середовища та інформаційної ситуації геоінформаційного моніторингу. Показано перевагу геоінформаційного моніторингу в частині більшої систематизації та деталізації просторової інформації. Проаналізовано зміст і ознаки інформаційного простору, поля, середовища, ситуації геоінформаційного моніторингу. Показана якісна різнорідність вживаних понять. Показано, що інформаційна ситуація може бути середовищем для об’єкта управління. Показано, що просторова інформаційна ситуація сама може бути об’єктом управління.