МЕТОДИКА ФОРМУВАННЯ РАЦІОНАЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ РІШЕНЬ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА - Osipova, Anastasia (Містобудування та територіальне планування, 2019)
В основу методики формування раціональних рішень ревіталізації (компле- ксного оздоровлення) процесів будівельного виробництва покладені принципи комплексності та системності. Вибір рішень здійснюється на принципах нау- кової обґрунтованості вихідної системи можливих рішень, поетапного синте- зу оптимальних рішень та багатокритеріальності. Під час вибору використо- вуються обґрунтована система рекомендацій і рішень: категорії об’єктів до- вкілля, що руйнуються, типові будівельно-екологічні ситуації, головні джерела забруднення і негативних впливів, питомі обсяги викиду та рівні впливу, класи- фікація факторів що впливають на вибір організаційно-технологічних рішень ревіталізації процесів будівельного виробництва та їх типова структура. Схе- ма методики проектування організаційно-технологічних рішень ревіталізації процесів будівельного виробництва включає чотири взаємопов’язаних етапи, що реалізують основоположну процедуру – цілеспрямований поетапний синтез оптимальних рішень.