БАЗОВІ МОДЕЛІ ТА МЕТОДИ ІНТЕГРАЦІЇ ГЕОПРОСТОРОВИХ ДАНИХ В ГІС МІСТОБУДІВНОГО КАДАСТРУ - Lyashchenko, Anatoliy; Cherin, Andrey (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто сервіс-орієнтовану архітектуру геоінформаційної системи містобудівного кадастру на основі використання об’єктно-реляційної системи керування базами даних для реалізація сховища даних інформаційних ресурсів системи містобудівного кадастру. Обґрунтовано архітектуру системи інтеграції геопросторових даних з різних джерел в базах даних сховищі даних ГІС містобудівного кадастру на основі технології консолідації даних та обмінних файлів. Розглянуто особливості реалізації процесів вивантаження даних із баз даних джерел, перетворення та завантаження даних з обмінних файлів в сховище даних ГІС містобудівного кадастру з використанням шлюзової бази даних та каталогів класів об’єктів обмінних файлів і об’єктів баз геопросторових даних ГІС містобудівного кадастру. Визначено роль еталонних реєстрів адрес, вулиць та інших пойменованих об’єктів, цифрової топографічної основи та уніфікованих метаданих для інтеграції геопросторових даних на семантичному рівні.