ПРИРОДНО-ЛАНДШАФТНІ УМОВИ В ЕСТЕТИЦІ ТА ЕКОЛОГІЗАЦІЇ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ. ІСТОРИКО-ТЕОРЕТИЧНІ РЕФЛЕКСІЇ - Habrel, Myhailo (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розкрито феномен естетики та екологічності міського простору через призму природно-ландшафтних умов, обґрунтовано вимоги й шляхи розвитку міст з урахуванням естетичних та екологічних вимог. Здійснено осмислення теоретичних передумов формування естетико-екологічних характеристик міського простору; розкрито цей феномен на прикладах з історії урбаністики, зокрема на європейсь- ких прикладах; обґрунтовано вимоги естетично-екологічного підходу в розвитку міст й шляхи його врахування в урбаністичних рішеннях.