СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТИПОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МОБІЛЬНОГО ЖИТЛА - Popova, Olga; Dudka, Olena (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Поняття будинку в нашій свідомості носить зазвичай фундаментальний характер, але в сучасному, постійно мінливому світі, такі речі як мобільність, час, гнучкість, здатність до змін – пронизують всі аспекти нашого життя і мають вже пряме відношення і до такого сталого, капітального поняттю як житло. Одним з кращих рішень, яке відповідає запитам сучасного світу, є мобільні будинки. Популярність мобільних будинків у провідних західних країнах, різноманітність їх архітектурних, планувальних, інтер’єрних рішень, дає привід вивчити це відносно новий напрямок для Українського будівництва докладніше. Тим більше на тлі зростання інноваційних технологій в будівництві, мобільне житло отримує все більше можливостей розвитку.