ОБҐРУНТУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ ПРОСТОРОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ ЛЬВОВА - Нabrel Mykola; Нabrel Habrel (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Застосовано обґрунтований авторами методологічний підхід до розробки концепцій просторової організації та розвитку м. Львова. Розкрито існуюче відношення до містобудівної документації та ефективність підходу до вирішення завдань просторової організації й управління розвитком міста, що обумовлює загострення міських проблем, вихід процесів забудови міста за межі системної керованості й низької ефективності розроблених документів. Подано аналіз стратегічних документів розвитку Львова та розкрито їх ефективність. Увагу акцентовано на аналізі генплану міста і його виконанні. Узагальнено проблеми й дефекти у просторовій системі Львова, обґрунтовано вимоги до нової концепції просторової організації та розвитку міста. Розкрито основні положення нового методологічного підходу. Застосовано новий підхід для окреслення основних положень концепції просторової організації й розвитку Львова та оновлення генплану міста.