РОЗРОБКА КОНЦЕПТУАЛЬНОЇ МОДЕЛІ ЗБОРУ ГЕОПРОСТОРОВИХ ДАНИХ РЕГІОНАЛЬНИХ АЕРОПОРТІВ МЕТОДАМИ ЛАЗЕРНОГО СКАНУВАННЯ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ГІС - Boiko, Olena; Lyashenko, Dmytro; Gorb, Alexander (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто питання збору геопросторових даних території регіонального аеропорту методами лазерного сканування для створення геоінформаційної системи майнового комплексу. Проаналізовані та узагальнені можливості лазерного сканування як основного методу збирання геопросторових даних. Здійснено розроблення концептуальної моделі збирання даних для геоінформаційного моделювання території аеропортів.