ПРАКТИЧНА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ПІДСИЛЕННЯ МЕТАЛЕВИХ ПРОГОНІВ І БАЛОК ШЛЯХОМ УЛАШТУВАННЯ ДВОХ ПРУЖНИХ ОПОР В ПРОЛЬОТІ - Babichev, Pavlo; Glitin, Oleksandr; Radetskyi, Serhii (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто конструктивні особливості підсилення металевих конструкцій шляхом влаштування двох пружних опор. Наведена методика розрахунку влаштування пружних опор з покроковою реалізацією. Ця методика дозволяє практично вирішити проблеми розрахунку такого підсилення та ефективніше застосовувати його в реконструкції та ремонті. На основі методики, виконано числовий розрахунок підсилення покрівельного прогону з гарячекатаного швелера, який масово застосовувався в минулому столітті при виконанні покрівель промислових будівель на території України.