ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ЛЕП ЗА ДОПОМОГОЮ БПЛА З ТЕХНОЛОГІЄЮ ЛІДАРНОГО СКАНУВАННЯ - Staroverov, Volodumyr; Haikin, Dmytro (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглянуто використання лазерного сканера (лідара) на борту БПЛА для вирішення задач пов’язаних з визначенням параметрів ліній електропередачі з отриманням необхідних інженерно-геодезичних даних, розглянуто принцип дії лідара. В основній частині наведено рекомендації з вибору типу БПЛА та методу виконання польових робіт (зальотів). Також в основній частині наведено порівняння двох методів – наземного за допомогою електронного тахеометра та лідарного сканування з борту БПЛА У роботі проаналізовано дані отримувані в результаті лазерного (лідарного) сканування; проаналізовано дослідження та публікації на тему лазерного сканування та моніторингу. Також, глибоко розглянуто проблематику використання даного методу при визначенні параметрів ЛЕП.