КАТЕГОРІЙНО-ПОНЯТІЙНИЙ АПАРАТ ТА СТАН ДОСЛІДЖЕННЯ ФЕНОМЕНУ НЕМАТЕРІАЛЬНОГО - Kosmii, Mykhailo (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Визначається категорійно-понятійний апарат феномену нематеріального та його вплив на містобудівні відносини. Акцентується увага на тому, що нематеріальні чинники безпосередньо впливають на розвиток архітектурної та містобудівної діяльності, хоча знаходяться апріорі «в тіні». Врахування феномену нематеріального потребує вивчення ключових термінів та понять, оскільки вони в різних джерелах тлумачаться по різному.