ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕМАТИЧНОГО ПАРКУ (НА ПРИКЛАДІ СТВОРЕННЯ ПАРКУ-МІНІАТЮР В м. ОДЕСА) - Kyselov, Volodymyr; Kyselovа Ganna (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Досліджено тематичні парки, як важливому компоненту міського парку. Проаналізовані наукові роботи присвяченні специфіці планувальної організації тематичних парків, та розміщенню тематичних парків в структурі міста. Визначена необхідність створення тематичних парків для міст України в цілому та особливо для міста Одеси. На ряду з туризмом курортним, для міста Одеси необхідно розвивати «освітньо-подієвий» туризм. Створення парку-виставки в місті Одесі буде сприяти поліпшенню бренду міста і приваблення туристичних потоків. Експозиції парків - виставок можуть бути різні, але саме «макетний» спосіб представлення експозицій виявляється найпривабливішим для залучення туристичних потоків. Парк-мініатюр може бути створений, як окремий парк або, як експозиційна частина в одному із міських парків Одеси В статті розглянуто особливості сценарного підходу до створення планувальної системи парку-мініатюр, а також визначається необхідність покрокового моделювання простору.