ОЗЕЛЕНЕНІ ТЕРИТОРІЇ МІСТ І ОТОЧЕННЯ. ПОШУК ШЛЯХІВ ОПТИМІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНИХ ВІДНОСИН У КОНЦЕПЦІЇ «ВЕЛИКОГО ЛЬВОВА» - Habrel, Mychaylo (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Здійснено пошук шляхів реформування та розвитку екологічного каркасу Львова, оптимізації взаємозв’язків озеленених територій міста й оточення, ві- дображення їх основних положень в концепції містобудівного утворення «Ве- ликий Львів». Проаналізовано стан озеленення й рівень забезпечення населення озелененими територіями у Львові; охарактеризовано природно-ландшафтні умови його приміської зони та ресурси. Оцінено пропозиції, подані від влади, громади та наукових установ, щодо покращення екологічної ситуації в місті. Обґрунтовано власне бачення оптимізації взаємозв’язку озеленених територій міста й оточення.