ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД КОНТЕКСТУАЛЬНОГО МІСТОБУДІВНОГО РОЗМІЩЕННЯ ЛІКАРЕНЬ - Bulakh, Irina (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Підіймаються актуальні питання естетизації та гармонізації вітчизняних закладів охорони здоров’я з архітектурно-містобудівним та природним оточенням. Основний акцент у статті зроблено на регіональному та контекстуальному проектному підході до містобудівного розміщення лікарень пов’язаного з природним ландшафтом та рельєфом місцевості, а також наголошується на необхідності та доречності використання індивідуалізації проектних рішень, відмові від традиційного типово- індустріального проектування лікувальних закладів.