ПОШУК ІСТИНИ. ЛАНДШАФТНА АРХІТЕКТУРА ТА ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНІ КОМПЛЕКСИ В ДИПЛОМНИХ ПРОЕКТАХ 2020 РОКУ - Yatsenko, Viktor; Korotkova, Tatyana (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Дана стаття не є науковою в сфері професійної діяльності архітектора, проте вона в деякій мірі відповідає на запитання: хто завтра буде створювати архітектуру, що інтересує майбутніх спеціалістів, як вони реагують на зміни соціального стану суспільства, як вони розуміють свою професію і де на їхню думку її місце серед інших професій та ін. В статті коротко показано одну сферу містобудівної діяльності, ландшафтна архітектура та наведені приклади молодих спеціалістів розуміння проблеми. Як видно з проектних рішень, червоною лінією проходить екологія, соціальні питання, можливість розумного співіснування природи та людини. Розглянуто три напрямки розвитку ландшафтної архітектури – це ландшафтна архітектура урбанізованого середовища, ландшафтна архітектура як елемент економічного та соціального розвитку малих міст та ландшафтна архітектура як економічний потенціал розвитку нових структурних елементів розселення локальних систем. В статті широко наведені приклади концептуальних ідей молодих спеціалістів, які можуть заінтересувати різні сфери суспільства. Ми так думаємо, ми так бачимо, ми так зробимо.