ХАРАКТЕРИСТИКИ ЯКОСТІ В ДОСЛІДЖЕННІ АРХІТЕКТУРНО-УРБАНІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ - Habrel, Mykhajlo (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Серед множини характеристик при дослідженні й обґрунтуванні архітектурно-містобудівних рішень, які б органічно відображали існуючу ситуацію, процеси й явища в урбанізованих системах, виділено: якість життя, якість умов проживання, якість міського простору, рівень добробуту, що об’єднуються навколо фундаментальної категорії «гармонія людини» та гармонії умов її екзистенції. Це спроба уточнення змісту феномену «якість», розкрито можливості й шляхи його використання в архітектурно-містобудівній діяльності. Поняття «якість майбутнього міста» розкрито на прикладі міста Львова з використанням п’ятивимірної моделі простору «L – F – U – G – T», що видається ефективною для аналізу порушеної проблеми та обґрунтування концептуальних засад аналізу, оцінки і врахування якісного в розвитку великих міст.